Desert semiluna cu nuca si crema

de trifadalia in Prajituri, 19 Apr 2018 | 3810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de nuca
  • 6 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Pentru glazura de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un pliculet de zahar vaniliat
  • Pentru crema cu nuca
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semiluna cu nuca si crema:

Pentru blat:  Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele formate.

Se mixeaza albusurile cu 80 gr zahar pana ce se poate intoarce castronul si sta albusul. Se adauga peste compozitia de nuca si se amesteca usor cu miscari de sus in jos cu o paleta pana la omogenizarea celor doua compozitii.

Se da la copt in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie sa fie pe jumatate copt.

Pentru glazura:  Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin cremoase. Crema obtinuta se intinde peste blatul pe jumatate copt, apoi se baga din nou tava in cuptor si se continua coacerea inca 10 minute.

Crema de nuca: Laptele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pana la formarea unui sirop gros. Peste compozitie se adauga untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana la dizolvarea ei. Dupa ce ciocolata se dizolva, se adauga nuca macinata, esenta de rom. Se ia de pe foc si se lasa la racit crema, apoi se intinde un strat gros peste blatul prajiturii. Se da la rece 2 ore apoi se poate taia cu un pahar in forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semiluna cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă clasica