Tocmai am inceput curatenia de primavara prin congelator. Si cum am constata ca mai aveam o groaza de visine am zis sa scap de ele intr-un mod placut...
Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu margarina amestecata cu faina si rulam sulul. Intoarcem ruloul pe lungime si il intindem usor cu un sucitor sub forma de dreptunghi cu latura mica la baza. Aducem capetele spre mijloc, apoi inchidem aluatul ca pe o carte. Acoperim aluatul cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pentru umplutura amestecam visinele cu zaharul si pesmetul. Din aluat facem 3 rulouri.
Intindem pe rand cate o bucata de aluat, punem la baza visinele si rulam. Asezam rulourile in tava de la aragaz. Ungem rulourile cu putina zeama ramasa de la visine.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute.
Lasam rulourile sa se racoreasca, apoi le portionam si le pudram cu zahar cu aroma de vanilie.