Aceste banane panee sunt super racoroase si gustoase!
Sunt preferatele mele!
Ornat :
Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti.
Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii cu caramel, dar cu mare atentie sa nu taiem marginea bananei. Procedam astfel pana terminam toate 5 banane taiate. Umplem bananele cu caramel, iar coaja o dam jos dupa ce scoatem bananele de la congelator timp de 30 minute. Nu umplem cu foarte mult caramel fiindca s-ar putea sa curga atunci cand le tavalesti prin faina, ou si pesmet.
In boluri separate punem faina, pesmet, zaharul amestecat cu scortisoara, ouale batute bine, iar uleiul preincalzit intr-o tigaie mai inalta.
Scoatem bananele de la congelator dupa 30 min, le dam coaja jos, apoi tavalim una cate una prin faina, ou si pesmet, apoi ii dam drumul in uleiul preincalzit. Nu lasam foarte mult in ulei fiindca foarte repede se rumeneste, punem pe rand cate 5 bucati.
Dupa ce scoatem bananele pane, le punem direct in amestecul de zahar si scortisoara, le tavalim foarte bine, apoi le punem la frigider 30 minute.
Cand bananele pane sunt gata racoroase, punem inghetata langa ele si pictam cu caramel peste inghetata.
PS: Sa nu le gustati calde ca nu o sa va placa, ideea e sa fie cat mai racoroase!
Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!