Desert rulada umpluta cu gem de visine

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Iul 2017 | 3516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mici
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • cacao
  • 1/2 borcan gem de visine sau de care aveti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada umpluta cu gem de visine:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt facem cateva modele (cu un pos sau cu o lingura) din aluat amestecat cu cacao, dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan, o rulam usor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet, o desfacem usor, o ungem cu gem, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata!

Pentru un dulce rapid, se gasesc imediat variante! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada umpluta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea