Floare cu fineti

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Dec 2014 | 22694 vizualizari

 

Mi-a cam dat batai de cap margarina asta cu unt pana am gasit-o.....in fine,imi plac provocarile si de ce sa nu-mi placa si premiile......

 

INGREDIENTE

  • 180 ml lapte
  • 450 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 30 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 80 de g Rama mit Butter
  • albusurile pentru uns
  • 1 cutie mica de fineti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare cu fineti:

Cernem faina intr-un castron,in mijloc punem praful de sare,zaharul,galbenusurile si rama.Separat incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in lapte,apoi o turnam in castron si incepem sa omogenizam ingredientele apoi sa framantam bine pana obtinem o coca care nu se lipeste de maini.Acoperim cu un  servet castronul cu coca si lasam cca 30-40 min sa creasca.

Dupa ce a crescut impartim coca in 4 parti egale si intindem din fiecare parte foai e subtire,asezam peste foaie o forma rotunda- am folosit de la forma de tort de 24 cm,si decupam obtinand o foaie perfect rotunda.Foaia rotunda o asezam pe hartie de copt si intindem pe suprafata ei fineti.Intindem si urmatoarea foaie,decupam si asezam peste cea cu fineti,o ungem si pe ea cu fineti.Intindem foaia a treia,o decupam si o asezam deasupra celei cu fineti,intindem fineti si peste ea.Intindem ultima foaie si o asezam peste foaia cu fineti.Asezam in mijloc un pahar si apoi impartim in 16 parti egale,taind pana jos foile si pana in dreptul paharului.Apoi doua cate doua bucati le rasucim ,una intr-un sens,alta in sensul celalalt.Eu am rasucit de doua ori la prima floare si de 3 ori la flarea a doua.Am uns cu albus si am bagat florea la cuptor asezand-o pe forma cu care am masurat.Din coca ramasa am mai format o floare de dimensiune mai mica 18 cm si am facut 5 foi,cand le-am rasucit,le-am rasucit de 3 ori.Este gata cand incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floare cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Impletite cu ciocolata