O rulada vesela si gustoasa.
Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura. Se imparte in doua parti egale. In prima se pun trei linguri cu varf de faina si se amesteca cu grija de sus in jos, in a doua o lingura cu varf de faina si doua de cacao.
Consistenta celor doua trebuie sa fie la fel, adica una ca la orice pandispan. Daca ni se pare cea de cacao mai fluida mai putem adauga putina faina. Praful de copt il punem in mod egal, stins cu lamaie sau otet, in ambele compozitii.
Se pune compozitia in doua pungi si se aranjaza pe foaie de copt, fasii, ca in poza, fasii mai subtiri (ma refer la inaltime ,nu latime) decat am turnat eu (care n-am avut incredere in reteta si am pus 5 oua+un albus). Neaparat folositi foaie de copt.
Daca vrem rulada cu pandispan mai mult, cu o foaie mai groasa, folosim mai multe oua, asa cum am facut eu.
Se pune tava la cuptor, la foc mediu, pana pandispanul este gata (se testeaza cu scobitoarea). Apoi se scoate si se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt.
Crema de vanilie: Intr-o craticioara pe baie de aburi se pune untul cu zaharul pana se topeste, se adauga faina toata o data si se amesteca energic. Se incorporeaza laptele fierbinte putin cate putin, amestecand mereu pana devine o pasta lucioasa. Luam de pe foc, racorim putin, incorporam galbenusul si zaharul vanilinat. Mai punem foarte putin pe baie de aburi (cam un minut) si gata crema.
O intindem rapid pe foaia calda (altfel devine mai casanta), punem bucati de strugure (am mai facut alta data si cu bucati de mandarine din conserva sau cu bucati de portocale) si rulam.
Pudram usor cu zahar si ornam daca vrem cu ceva fructe ca decor. Se lasa la frigider cateva ore.
Pofta buna!