Desert rulada Eclipse

de Ancutsa in Prajituri, 25 Feb 2018 | 2671 vizualizari

 

Săptămâna trecută am pregătit o ruladă, alor mei le-a plăcut aşa mult, că week-end-ul acesta am pregătit din nou una, tot cu doi foi, însă cu alte creme şi alt interior. Aceasta are cremă de alune de pădure şi miez din pandişpan alb decupat în formă de soare, apoi învelită în trandafiri din cremă de ciocolată cu lapte. Straturile albe şi negre alternează, aşa cum luna acoperă soarele în timpul eclipsei , de aceea i-am spus “eclipse”.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 5 ouă,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 1 lingură zeamă de lămâie,
  • 5 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 3 linguri apă fierbinte,
  • 5 linguri de făină,
  • un plic praf de copt,
  • 1 lingură cacao,
  • Pentru crema cu alune de pădure:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 2 linguri alune de pădure,
  • Pentru crema de ciocolată cu lapte:
  • 150 frişcă lichidă,
  • O lingură lapte,
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • Pentru decor:
  • Puţină ciocolată cu lapte pentru răzuit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada Eclipse:

 

 

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt.

Compoziţia obţinută se împarte în două jumătăţi: una rămâne albă, iar cealaltă se amestecă împreună cu o lingură de cacao.

Se coace mai întâi foaia albă până se face uşor aurie, dar pufoasă, nu trebuie să se usuce. Se scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte. Se procedează la fel cu foaia de cacao.

Se lasă la răcit.

Foaia neagră va fi de bază, iar foaia albă se decupează cu o formă de patiserie în formă de soare.

 

Se pregătesc cremele.

Se bate toată frişca lichidă, apoi se împarte în două vase.

Separat, într-un ibric, se topeşte ciocolata cu lapte împreună cu o lingură de lapte, amestecând mereu, să nu se ardă. Iar în alt ibric se topeşte ciocolata albă tot cu puţin lapte. Se dau ciocolatele la frigider, să se răcească. Apoi, în primul vas cu frişcă se toarnă ciocolata cu lapte, încet, amestecând cu o spatulă. Iar în cel de-al doilea vas cu frişcă se toarnă ciocolata albă împreună cu alunele de pădure rumenite şi măcinate şi se amestecă.

 

Pentru asamblare şi decor: pe foaia de cacao se întinde o parte din crema de alune. Înspre marginea foii, se aşază în picioare, una în spatele celeilalte, bucăţile decupate din foaia albă, lipite între ele cu cremă. Se acoperă cu crema de alune rămasă şi se rulează foaia. Se decorează cu trandafiri din crema de ciocolată cu lapte. Se răzuieşte puţină ciocolată cu lapte.

Se dă la frigider până la servire.

 

Timp de coacere: 15 min (aprox 7 minute fiecare foaie, dacă foaia e mai subţire, dar depinde de aragazul fiecăruia)

Timp de pregătire: 1h

Porţii: 10

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/rulada-eclipse.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada Eclipse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec imbracat in ciocolata si cocos