Eu am facut aceasta prajitura in formele de chec. pt. ca a fost mai usor. si am lasat un blat fara crema ca este f buna si fara adica simpla.... Deci..?! puteti sa o face in orice forma doriti...ca iese la fel de buna.!
Pt. inceput lasam stafidele in esenta de rom, apoi separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu sarea, zaharul dupa care adaugam laptele si mai mixam 3 minute. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de vanilie, apoi adaugam galbenusurile peste albusuri, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. La final punem stafidele apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor 175 grade pentru 10 minute, apoi la 180 grade pentru 20 de minute, depinde de cuptor.
Intre timp facem crema din cele 250 ml lapte rece si plicul de ciocolata cu 2-3 linguri zahar. Se da la rece pt. a se intari mai bine.
Preparam si siropul din 6 linguri de zahar. Lasam sa se caramelizeze la foc mic apoi adaugam apa si il lasam sa scada {nu prea mult}.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca bine pt. a-l taia mai bine. Cand s-a racit taiem blatul pe jumatate, il insiropam {nu conteaza daca siropul este cald, cu atat mai bine} apoi punem crema pe jumatatea insiropata, dupa care o punem si pe cea de-a doua jumatate si procedam la fel {insiropam si turnam uniform crema ramasa}.
Se baga la frigider pt 2-3 ore. Se taie mult mai bine si este foarte buna. Pofta buna!!
1
Se serveste rece. Pe deaupra o puteti orna cu fructe dupa preferinte.