Desert rulada dulce si amar

de Adele in Prajituri, 29 Noi 2017 | 4167 vizualizari

 

Este o reteta simpla, dar cu un gust mai particular si anume ciocolata amaruie cu procent de 100% :P

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua.
  • 4 linguri cu faina.
  • 2 linguri cu amidon de porumb.
  • 4 linguri cu zahar.
  • 2 linguri cu ulei.
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita de praf de copt.
  • vanilie.
  • Crema amaruie:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 10 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie 100% sau macar 80%
  • migdale .
  • Un borcan dulceata cirese sau visine.
  • Glasura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amara 50%
  • 10 gr unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada dulce si amar:

Se incepe cu pregatirea blatului, se mixeaza albusurile cu sare, dupa care separat, galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma si isi schimba culoarea. Se adauga faina, amidonul si praful de copt, se amesteca totul bine, aroma de vanilie si la final, se incorporeaza albusurile spuma. Se pregateste o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, se intinde bine compozitia si se da la cuptorul preincalzit 180° C, pentru 10, maxim 15 minute, pana se rumeneste, se scoate din cuptor, se desprinde hartia de copt si se pune blatul pe un prosop curat, se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Pe baie de aburi se topeste ciocolata amara cu untul, separat se mixeaza frisca, cand ciocolata este racita putin, se incorporeaza, se mixeaza totul rapid si se da la rece.

Se intinde blatul, se pune dulceata uniform, un strat generos de crema si migdale coapte si taiate cat mai grosier, se ruleaza bine si se da la rece, dupa care se pregateste glazura, topind ciocolata pe baie de aburi in frisca si spre final, adaugand untul. Pe un suport inalt se asaza rulada rece si deasupra se toarna glazura care trebuie sa aiba nu mai mult de 30 ° , astfel incat sa ramane lucioasa.

Se decoreaza dupa gust si se serveste cu drag, sa aveti pofta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada dulce si amar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu banana