Buna de facut cand se aduna multe albusuri prin congelator.
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.
Crema: Se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute, pana se obtine o crema consistenta. Se pune in frigider pana se raceste rulada. Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema. Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 4 ore pana se intareste crema.
Glazura: Se topesc toate ingredientele la foc mic amestecand usor. Cand sunt topite se lasa glazura la racit. Eu am avut ciocolata cu alune si a iesit cu bucati de alune maruntite.
Se scoate rulada din folia alimentara si se pune pe un platou. Se toarna deasupra glazura de la un capat la altul. Se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Se taie felii cu un cutit ascutit si se poate servi.
Pofta buna!