Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de Merisor in Prajituri, 1 Feb 2015 | 53840 vizualizari

 

Ador aceasta rulada! Este delicioasa, usor de facut si se mananca rapid!

 

INGREDIENTE

  • Foaia de biscuiti
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit sare
  • Foaia de cocos:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele.

Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.

Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati mai mari, pentru un aspect mai placut. (Biscuiti, am luat din cei simpli, la kg).

Turnam peste ei compozitia cu lapte si cacao, adaugam si esenta si amestecam bine totul pana cand se omogenizeaza.

Foaia cu cocos: Mixam mascarponele cu zaharul pe care l-am rasnit si l-am amestecat cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam putina sare si treptat nuca de cocos, mixand in continuare.

Vom obtine o compozitie mai tare si sfaramicioasa de la nuca de cocos.

Pregatim doua folii alimentare sau doua pungi de congelator, pe care le decupam.

Asezam o folie pe masa si intindem foaia cu biscuiti.

Rasturnam de fapt compozitia peste folie si o acoperim cu cea de-a doua folie, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, intindem foaia de biscuiti intre cele doua folii, cam de grosimea degetului mic.

Indepartam folia de deasupra si intindem peste foaia de biscuiti, stratul de cocos, distribuind crema cu lingura din loc in loc, apoi ne ajutam de lama unui cutit pentru a o intinde uniform.

Rulam usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele si fara a le presa prea mult, ca sa nu avem accidente cu nuca de cocos. 

Impachetam rulada in folie si o dam la frigider pentru cateva ore, sau de pe o zi pe alta, daca rezistam.

Este delicioasa si aspectuoasa!

TIPS-URI

1

Se pot imparti compozitiile in doua si se pot intinde si rula pe rand, va fi mai usor.

2

Pentru o portionare mai rapida a ruladei, aceasta se poate da la congelator pentru 15-20 de minute.

3

Se poate orna cu cacao, fulgi de ciocolata, nuca sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MonaMimi 1

25.02.2015, 15:11

Aletta 1

19.06.2015, 00:52

Am bagat-o la favorite ca nu se putea altfel. deliciosssssss

lucy2002 1

23.11.2018, 10:26

Arata super bine si cred ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu biscuiti