Ador aceasta rulada! Este delicioasa, usor de facut si se mananca rapid!
Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele.
Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati mai mari, pentru un aspect mai placut. (Biscuiti, am luat din cei simpli, la kg).
Turnam peste ei compozitia cu lapte si cacao, adaugam si esenta si amestecam bine totul pana cand se omogenizeaza.
Foaia cu cocos: Mixam mascarponele cu zaharul pe care l-am rasnit si l-am amestecat cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam putina sare si treptat nuca de cocos, mixand in continuare.
Vom obtine o compozitie mai tare si sfaramicioasa de la nuca de cocos.
Pregatim doua folii alimentare sau doua pungi de congelator, pe care le decupam.
Asezam o folie pe masa si intindem foaia cu biscuiti.
Rasturnam de fapt compozitia peste folie si o acoperim cu cea de-a doua folie, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, intindem foaia de biscuiti intre cele doua folii, cam de grosimea degetului mic.
Indepartam folia de deasupra si intindem peste foaia de biscuiti, stratul de cocos, distribuind crema cu lingura din loc in loc, apoi ne ajutam de lama unui cutit pentru a o intinde uniform.
Rulam usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele si fara a le presa prea mult, ca sa nu avem accidente cu nuca de cocos.
Impachetam rulada in folie si o dam la frigider pentru cateva ore, sau de pe o zi pe alta, daca rezistam.
Este delicioasa si aspectuoasa!
1
Se pot imparti compozitiile in doua si se pot intinde si rula pe rand, va fi mai usor.
2
Pentru o portionare mai rapida a ruladei, aceasta se poate da la congelator pentru 15-20 de minute.
3
Se poate orna cu cacao, fulgi de ciocolata, nuca sau nuca de cocos.