Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de Merisor in Prajituri, 1 Feb 2015 | 54632 vizualizari

 

Ador aceasta rulada! Este delicioasa, usor de facut si se mananca rapid!

 

INGREDIENTE

  • Foaia de biscuiti
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf cutit sare
  • Foaia de cocos:
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Foaia cu biscuiti: Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele.

Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se omogenizeaza bine compozitia.

Intr-un bol, rupem biscuitii si ii sfaramam usor, lasand printre ei si bucati mai mari, pentru un aspect mai placut. (Biscuiti, am luat din cei simpli, la kg).

Turnam peste ei compozitia cu lapte si cacao, adaugam si esenta si amestecam bine totul pana cand se omogenizeaza.

Foaia cu cocos: Mixam mascarponele cu zaharul pe care l-am rasnit si l-am amestecat cu zaharul vanilat, pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam putina sare si treptat nuca de cocos, mixand in continuare.

Vom obtine o compozitie mai tare si sfaramicioasa de la nuca de cocos.

Pregatim doua folii alimentare sau doua pungi de congelator, pe care le decupam.

Asezam o folie pe masa si intindem foaia cu biscuiti.

Rasturnam de fapt compozitia peste folie si o acoperim cu cea de-a doua folie, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, intindem foaia de biscuiti intre cele doua folii, cam de grosimea degetului mic.

Indepartam folia de deasupra si intindem peste foaia de biscuiti, stratul de cocos, distribuind crema cu lingura din loc in loc, apoi ne ajutam de lama unui cutit pentru a o intinde uniform.

Rulam usor cele doua foi, ajutandu-ne de folia de sub ele si fara a le presa prea mult, ca sa nu avem accidente cu nuca de cocos. 

Impachetam rulada in folie si o dam la frigider pentru cateva ore, sau de pe o zi pe alta, daca rezistam.

Este delicioasa si aspectuoasa!

TIPS-URI

1

Se pot imparti compozitiile in doua si se pot intinde si rula pe rand, va fi mai usor.

2

Pentru o portionare mai rapida a ruladei, aceasta se poate da la congelator pentru 15-20 de minute.

3

Se poate orna cu cacao, fulgi de ciocolata, nuca sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MonaMimi 1

25.02.2015, 15:11

Aletta 1

19.06.2015, 00:52

Am bagat-o la favorite ca nu se putea altfel. deliciosssssss

lucy2002 1

23.11.2018, 10:26

Arata super bine si cred ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu biscuiti