Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

de lucy2002 in Prajituri, 30 Dec 2019 | 2938 vizualizari

 

,,Bunatati de Craciun''
Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a consuma din ingredientele pe care imi ramasesese cate un pic din toate. Albusuri de la maioneza, putin biscuite si nuca de la umplerea nucilor, jumatate de tableta de ciocolata si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele sa nu le mai mut dintr-o parte in alta. Asa ca m-am apucat de treaba, am mai adaugat cateva ingrediente printre care si indulcitorul am zis sa mai reduc din calorii si acesta e rezultatul. O rulada aromata si delicioasa! :X

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua intregi + 5albusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 2 linguri de faina
  • 80 gr nuca amestecata cu biscuiti
  • 4 linguri de indulcitor ( se poate pune mai mult sau mai putin dupa gustul vostru sau chiar zahar)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala razuita
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 200 ml frisca Hulala
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca Hulala
  • ornamente ciocolata de lapte rasa( de la LiDL)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata:

Separam albusul de galbenusuri.

Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.

Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie, coaja de portocala si praful de copt. Totul se amesteca cu atentie cu miscari largi de jos in sus. Compozitia o punem intr-o tava de aragaz cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20  minute pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt foaia de pandispan o scoatem din cuptor si cat mai este ferbinte o rulam cu tot cu hartia de copt strans si o invelim intr-un servet de bucatarie curat. O lasam sa se racoreasca.

CREMA

Mixam 200ml de frisca lichida vegetala pana obtinem o frisca ferma ce si-a marit volumul.

Desfacem foaia de pandispan, ea fiin foarte putin calduta aproape de temperatura camerei si punem gemul de caise , il intindem pe toata foaia egal, asteptam 5 minute ca foia sa traga putin gemul si revenim cu frisca deasupra pe care o intindem cu ajutorul unei spatule uniform. Incepem a rula foaia de pandispan dar fara hartia de copt pe care o desprindem treptat ruland foaia cu frisca. Rulada se pune intr-o folie alimentara se strange la capete si se da la rece. A doua zi o imbracam intr-o crema facuta din ciocolata si smantana ( inferbantam smantana si o turnam peste ciocolata, lasam 2 minute sa se topeasca si mixam foarte bine.) La final ornam cu ciocolata rasa cu lapte ornament sau cum va place voua.

TIPS-URI

1

se poate orna si cu nuca prajita sfarmata, nuca de cocos sau o putem lasa simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ecler