Desert rondele din foietaj umplute cu mere

de Adi in Prajituri, 11 Noi 2018 | 4207 vizualizari

 

Simple și usor de facut, cu ingrediente putine!

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 600 g mere rase
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 25 g unt
  • 1 lingura amidon
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rondele din foietaj umplute cu mere:

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere.

Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare.

Se caramelizeaza la foc mic, impreuna cu zaharul, iar cand sunt bine patrunse si frumos colorate, se adauga scortisoara, amidonul si untul si se mai amesteca de 2-3 ori pe foc.

Se lasa la racit pana se dezgheata aluatul.

Se deruleaza aluatul dezghetat, fara a-l intinde mai mult decat este impachetat si se intinde peste el compozitia de mere.

Se ruleaza, nu foarte strans, apoi se taie in rondele de 2-3 cm grosime, care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc rondelele din foietaj umplute cu mere pentru 20-25 de minute, la 180 de grade C sau pana cand aluatul este rumenit.

Se lasa sa se tempereze si se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.

Sunt chiar delicioase, atunci cand ai pofta de un desert rapid!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rondele din foietaj umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin