Am luat aceasta reteta tot de la fetele Savori urbane, imi plac foarte mult retetele lor si stilul acestora.
Aluatul:
Umplutura:
Crema fina :
Aluatul :
Intr-un bol, punem untul tinut la temperatura camerei ca sa fie moale, zaharul pudra, praful de sare si se mixeaza pana devine o spuma. Apoi se adauga pe rand, cele 3 oua si coaja rasa de portocala. Se amesteca bine, iar la urma, se adauga faina cernuta. Am turnat intr-o tava de 26 cm tapetata cu unt si faina, se baga la cuptor la 170 de grade C, 15 minute.
Intre timp, spalam merele, le stergem si le feliem, se stropesc cu zeama de lamaie.
Crema : Smantana se mixeaza cu ouale, zaharul pudra, esenta si sarea.
Dupa ce au trecut cele 15 minute de stat, se scoate tava, se asaza merele, se toarna crema si se mai da la cuptor 40-45 de minute.
Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.
1
stropim merele cu zeama pentru a preveni innegrirea lor.