Coronite cu gem de capsuni

de papabundetot in Prajituri, 1 Dec 2014 | 3544 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul imi e tare drag sa dau drumul la cuptor si sa las aluatul sa dospeasca la caldura.Ideea de azi a pornit de la desertul Ritei Ilies,care a facut cornulete cu caramele englezesti si mi-a facut mare pofta sa framant si eu azi un aluat delicios.In principiu nu am respectat reguli,am pus ce mi-a placut in acest aluat,cat am crezut eu dar au iesit pana la final niste coronite pufoase cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina 650
  • 14 gr drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 125 gr unt
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • scortisoara,
  • cuisoare macinate
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • pentru umplut:
  • gem de capsuni
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu gem de capsuni:

Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si laptele care a ramas dupa ce am pus la inmuiat drojdia,am adaugat si drojdia la final cu laptele in care am dizolvat-o si am amestecat totul bine,mai intai cu o lingura si mai apoi am framanatat cu mana pana cand toate ingredientele s-au amestecat si aluatul a devenit nelipicios si se desprindea usor de pe mana.

Pentru ca mi-a fost dor sa ma joc cu aluatul,eu am facut forme diferite,desi in titlu am spus “coronite” pe langa ele am facut si cornulete,trandafiri si toate formele care mi-au venit in minte :).

Pentru coronite,caci despre ele e vorba,am rupt o bila de marimea unei mingi de tenis,(poate ceva mai mica),am intins-o bine cu sucitorul intr-o forma ovala,la un capat am lasat 3-4 centimetri de aluat si apoi sub aceasta distanta am taiat fasii din aluat.Am pus pe bucata lasata netaiata o lingura de gem si apoi l-am intins bine peste tot,am rulat aluatul pe diagonala si apoi l-am adunat intr-o coronita astfel ca am unit capetele aluatului.La final am uns coronitele cu ou batut si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.din aceasta  cantitate de aluat si ingrediente mie mi-au iesit 3 tavi mari de coronite,cornulete si alte forme haioase,dulci si gustoase.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.12.2014, 22:35

Doua bucati calde iau si eu

anca_rm 1

02.12.2014, 08:51

bune ar fi langa cafeluta mea

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu fructe de sezon si Green Sugar