Desert prajitura ''Seara tarziu''

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Oct 2016 | 15805 vizualizari

 

Pai da, ca era cam tarziu aseara, anul curent ziua pe terminate16 a lui Octombrie....si nici nu trebuie sa stiti de ce eu am facut la orele tarzii ceva dulce......

 

INGREDIENTE

  • 10 oua mai micute
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g unt cu 70% grasime
  • 30 g cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • 350 g visine
  • bucatele de ciocolata alba si neagra
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ''Seara tarziu'':

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza spuma de albusuri, in 2-3 etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Am turnat compozitia in tava. Visinele le-am tavalit prin faina si le-am pus peste blat, am rupt bucatele de ciocolata si le-am pus printre visine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de abur si amestecata cu putin ulei.

Se lasa pana a doua zi, daca n-ai pofte si nu te apuci sa tai colturile, apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

 Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/36 cmm, tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''Seara tarziu''" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu cocos si visine