Desert prajitura Sah-Mat

de Merisor in Prajituri, 15 Feb 2015 | 50607 vizualizari

 

Ieri la tara, sora mea mi-a tot laudat aceasta prajitura, pe care ea o face foarte des si am zis sa o incerc si eu. Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema. A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm. Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Sah-Mat:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare. Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel. Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.

Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.

Crema: Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece. Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca. Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele si o intindem peste blatul racit.

Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabla de sah.

Acoperim prajitura cu o folie si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mascarponele se poate inlocui cu un pachet de unt, dar crema va iesi mai groasa.

2

Se poate glazura cu ciocolata, dar nu va mai avea aspectul de Sah.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Sah-Mat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

dana85 1

23.03.2015, 11:37

am facut si eu reteta asta atat ca am pus branza dulce de vaci sai nu mascarpone dar a iesit minunata. pe gustul meu!!!!!!!!!

Merisor 1

23.03.2015, 12:16

Cred ca e foarte buna cu branza de vaci, Dana!

Aletta 1

31.08.2016, 10:50

Merisor, nu trebuie praf de copt la blat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Degetele" cu ciocolata