Desert Prajitura rasturnata cu mere

de oanapl in Prajituri, 9 Sep 2018 | 2822 vizualizari

 

Pentru această prajitură delicioasă am avut ca sursa de inspirație o rețetă de la Lau, căreia îi mulțumesc și o pup. Nu arăta prea spectaculos și m-am gândit să o ornez cu sirop de fructe de pădure, dar din păcate s-a întins prea mult (pe alocuri) și a fost absorbit de biscuiți, iar în final aspectul nu a fost ceea ce mi-am dorit. Mă gândeam să bat frișcă și să o ornez, dar gașca mea nu mai avea răbdare. :D

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiți

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 30 g stafide
  • 5 linguri zahăr
  • scorțișoară
  • 50 g unt

Blat:

  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura rasturnata cu mere:

Merele le speli, le cureți de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, le pui într-o cratiță, apoi adaugi zahărul, untul și stafidele (spre final).
Pui merele la foc mic până scade toată zeama lăsată, amestecând din când în când. La final adaugi scorțișoara după gust.
Lași să se răcească foarte bine.
Între timp, prepari blatul. Mixezi albusurile cu un praf de sare până când își dublează volumul, adaugi zahărul și mixezi până ce devine o bezea.
Adaugi gălbenușurile frecate cu uleiul și esența. Mixezi la viteză mică până când se încorporează. Cerni făina împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă. Amesteci cu o spatulă cu mișcări de jos în sus, până se omogenizează.
Într-o tavă (cu diametru de 24cm) unsă cu unt, torni biscuiții măcinați și nivelezi. Adaugi deasupra merele călite, nivelezi și deasupra acoperi cu compoziția de blat.
Dai tava la cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Când este gata prăjitura, o răstorni pe un platou și o lași să se răcească.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat