Desert prajitura rasturnata cu gutuie

de Adele in Prajituri, 21 Oct 2017 | 4268 vizualizari

 

De sezon👌

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar (80 gr)
  • 3 linguri cu ulei (40 ml)
  • 5 linguri cu faina (100 gr faina)
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • sucul la doua portocale si coaja rasa dupa gust
  • Un plic de praf de copt
  • Un varf de sare.
  • 2 gutui coapte
  • 4 linguri cu zahar
  • Un cub de unt (15 gr)
  • Suc de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu gutuie:

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel.
Separat albusurile se mixeaza spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana se topeste zaharul si compozitia devine spumoasa, se adauga sucul de portocala, faina, praful de copt si amidonul, se amesteca bine. La final, se incorporeaza albusurile, usor de jos in sus pana se obtine o compozitie lejera si omogena.

Intr-o tava de guguluf, se asaza fructele, deasupra se toarna compozitia, se da la cuptorul preincalzit la 170° C, pentru 25-30 minute, pana cand este bine rumenit.
Se scoate, se lasa cateva minute si se scoate usor din forma.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri arici