O prajitura simpla, dar delicioasa!
Ingrediente pandispan:
Ingrediente ciocolata :
Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.
Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert timp de 13-15 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. Adaugam si esenta de rom. Inainte sa punem ciocolata peste prajitura, o lasam 10 minute la racorit. In acest timp se mai si ingroasa putin.
Portionam prajitura, adaugam sos de ciocolata pe fiecarea portie si presaram nuca de cocos sau nuca maruntita.