O prajitura delicioasa! "Bunatati pentru Craciun"
Ingrediente blat:
Ingrediente crema:
Sirop:
+ 80 g ciocolata cu caramel de la Milka
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.
Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.
Coacem blatul intr-un vas de yenna mare uns cu ulei timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.
Cat timp sta blatul la cuptor mixam frisca lichida si o separam in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si ciocolata calda dizolvata in 2 linguri de apa ( trebuie dizolvata in apa calda, dar o lasam la racit inainte sa o adaugam peste frisca) si mixam inca 2-3 minute.
Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa calduta si lasam 10 minute pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi adaugam esenta de rom.
Siropul il adaugam peste blatul caldut si lasam 10-20 de minute la racorit.
Adaugam crema de caramel si nivelam, apoi frisca si portionam.
Grilajul de ciocolata ( ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de lapte) il facem pe fiecare prajitura in parte. Pofta buna!