Desert prajitura negresa de post

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Iun 2014 | 26084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 200 g stafide
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran
  • coaja de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 1 borcan de 400 g cu gem de piersici
  • 1 banana- 170 g
  • 150 g nuca taiata grosier
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa de post:

Amestecam faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie, apoi adaugam uleiul si apa, iar la final stafidele, gemul si banana taiata rondele. Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35 cm). Deasupra punem nuca taiata grosier. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 40-50 minute, e gata cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

Se masoara cu aceeasi cana toate ingredientele, o cana de ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza