Uite, ca sa vedeti ca aseara am si muncit, nu doar am ras, chiar am facut o negresa...printre altele. :))
Iata si reteta mea de negresa:
Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, am adaugat galbenusurile si iar am mixat.
Am adaugat cacao, nucile macinate, zaharul vanilat si esenta de rom.
Am batut albusurile spuma si le-am adaugat cremei.
La final am adaugat faina si praful de copt, incorporand usor.
Am taiat o bucata de hartie de copt si am pus-o in vasul Zepter.
Am turnat compozitia de negresa, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la foc moale.
Dupa 15 minute acul indicator a ajuns la inceputul zonei verzi si am oprit focul.
Dupa alte 15 minute am ridicat capacul vasului. Negresa e coapta.
Am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata ( din smantana si bucati de ciocolata amestecate pe foc).
Am taiat negresa in bucati potrivite, am despartit putin bucatile si am turnat glazura pe deasupra.
Va poftesc si pe voi sa gustati din prajitura mea!
1
Cantitatile de zahar, cacao si nuca din compozitia negresei pot varia in functie de preferinte.