Ingredient secret.
Ingredientul meu secret este amestec de fructe, asa ca va propun o prajitura delicioasa :)
Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.
Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.
La final, adaugam fructele taiate marunt ca pentru salata de boeuf, in compozitie.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aprox. 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava folosita este mica, de 21/21 de cm.
Apoi pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compozitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.
Punem crema peste blatul racit si radem ciocolata deasupra.
Pofta buna!
1
Se pot folosi fructe congelate sau fructe din compot.