Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până ce se transformă într-o cremă dulce şi spumoasă. Se adaugă apoi laptele şi ulei şi se mixează puţin. Apoi se adaugă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. La final se adaugă spuma de albuşuri şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se dă totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceţi testul cu scobitoarea) într-o tavă de 24/35 cm, tapetată cu foaie de copt. Blatul l-am lăsat apoi la răcit şi l-am tăiat în două.
Crema:
Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute în 3-4 linguri de apă rece, după care se pune la topit (aveţi grijă să nu fiarbă!) pe baie de aburi.
Cele două gălbenuşuri se mixează cu 5 linguri de zahăr pudră (ca la blat) apoi se adaugă amidonul. Se pune laptele călduţ şi se pune la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Brânza mascarpone se freacă spumă cu 4 linguri zahăr pudră şi se pune în crema de ouă când aceasta este rece. Se mixează bine pentru omogenizare. Frişca lichidă sau smântâna pentru frişcă se mixează până se îngroaşă şi se întăreşte.
Dacă folosiţi smântână pentru frişcă aveţi grijă să nu o transformaţi în unt. Adăugaţi apoi în crema de ouă şi mascarpone. Piersicile se taie bucăţi şi se adaugă la final în cremă.
Blatul se însiropează cu zeama de compot, se pune în tavă se pune stratul de cremă şi deasupra cealaltă parte de blat însiropat. Se dă la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazură am pus pe foc frişca lichidă în care am rupt bucăţi potrivite de ciocolată. Am amestecat continuu până ce ciocolata s-a topit, şi puţin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasă apoi la răcit.
Se consumă cu moderaţie sau nu :))