Desert prajitura Felie de lamaie

de lili in Prajituri, 28 Feb 2018 | 4760 vizualizari

 

Este o prajitura pe care am vazut-o la Elena B. si mi-a facut cu ochiul. Este foarte gustoasa si buna.Multumesc Elena.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaie galbena :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.

Pentru foaia maro :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema :

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grasime)
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Felie de lamaie:

Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.  

Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit, la aproximativ 180 grade C. Cand a fost coapta, am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
 Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece, am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie. 
Am omogenizat si apoi am adaugat  frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.  Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bombonele mozaic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)