Prajitura cu crema caramel si alune

de burdulea56 in Prajituri, 6 Ian 2011 | 9584 vizualizari

 

Imi place la blatul din biscuiti sa adaug intotdeauna esenta de rom, vanilie si sa inlocuiesc alunele cu nuca prajita.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 200 g unt( 1 pachet),
  • 4 linguri zahar pudra,
  • 200 g alune prajite si nesarate(eu am folosit 100 g nuca prajita),
  • 500 g biscuiti simpli,
  • 1 cana si jumatate lapte rece,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 2 vanilii.
  • Pt crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 3 oua,
  • 200 ml lapte dulce,
  • 3 linguri faina cernuta,
  • 200 g margarina.
  • Pt. glazura:
  • 200 g ciocolata,
  • 2 linguri apa,
  • 50 g unt.
  • Pt decor:
  • 100 g alune prajite si nesarate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si alune:

Zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele sau nucile zdrobite cu sucitorul. Incalzim laptele cu untul, vanilia si romul si turnam peste biscuiti. Amestecam bine si asezam comozitia intro tava mai mica, netezind, fara sa apasam prea tare.

Caramelizam zaharul intro craticioara, la foc mic. Separat amestecam ouale, faina si laptele si il turnam peste zaharul caramelizat, lasand sa fiarba pana se ingroasa ca o crema.  Lasam sa se raceasca apoi amestecam cu margarina pana se obtine o compozitie cremoasa.

Turnam crema caramel peste blatul de biscuiti apoi nivelam frumos. Intro craticioara topim ciocolata razauita impreuna cu apa si margarina, o lasam putin sa se raceasca si apoi o turnam peste crema caramel si o nivelam. Deasupra decoram cu alune zdrobite.

Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat! De data aceasta am doar aceste poze, am uitat sa pozez prajitura asezata pe platou, dar sper sa revin cu o alta ocazie cu poze.

TIPS-URI

1

Intotdeauna cand fac aceasta prajitura incep cu prepararea cremei caramel, sa iaba timp sa se raceasca pana trebuie amestecata cu margarina. Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat!

2

blatul acestei prajituri nu trebuie copt, se prepara din biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE