retete de vara
Pentru aceasta rețetă delicioasă m-am inspirat de la Dia și a ei prăjitură din albușuri, cu vișine, care arată demențial. Inițial am zis că fac și eu ceva de genul, cu jeleu, cu creme, dar cireșele mele nu au lăsat sirop ca la Dia și am renunțat la idee, dar mi-am promis că iau vișine și refac rețeta. O să-i vină rândul, într-o zi... :))
Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă să fiarbă până când se topește zahărul.
Între timp se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă siropul fierbinte, mixând la viteză maximă.
Se adaugă cele 3 linguri de ulei, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Se ia o parte din compoziție și se amestecă cu o lingură de cacao.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se pune din cele două compoziții, alternativ câte o lingură din fiecare.
După ce se pune jumătate din compoziție, se amestecă ușor cu o furculiță și se pune un strat generos de cireșe.
Se mai pune un strat din cele două compoziții și iar un strat de cireșe (se apasă puțin să intre în blat).
Se introduce tava în cuptor, pentru 30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se servește.