Va prezint un pandispan pufos si aromat care in combinatie cu prunele plate dulci acrisoare, rezulta o prajitura delicioasa!
Intr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand vom termina tot zaharul.
Adaugam galbenusurile si mixam, apoi se adauga uleiul si se mixeaza, dupa care vom adauga esenta de vanilie si mixam.
Intr-un bol separat se amesteca faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in compozitie, pana incorporam tot amestecul de faina si praf de copt.
Intr-o tava de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de silicon si nu a mai fost necesar sa folosesc foaie de copt) vom adauga compozitia rezultata, iar deasupra vom pune sferturile de prune plate pe care le-am tavalit prin putin zahar.
Se da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 20-25 de minute. (in functie de cuptorul fiecaruia prajitura va sta mai mult sau mai putin, dar aveti grija sa nu dati focul prea tare, deoarece riscati ca prunele sa ajunga la fundul tavii si prajitura sa se arda.)
Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.
O pudram cu putin zahar pudra si o portionam pentru servit.
Pofta buna!
1
Aveti grija sa mixati bine zaharul ca sa se topeasca.
2
In functie de cuptorul fiecaruia, prajitura poate fi tinuta mai mult sau mai putin.
3
Puteti inlocui prunele plate cu ce fructe doriti: piersici, capsuni, caise, visine, afine, cirese, etc.