Cu dedicatie pentru Lilik, o fata scumpa tare, din toata inima! O prajitura extrem de ciocolatoasa....si desigur...delicioasa!
Sirop:
o felie de mango pentru decor
Ciocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine.
La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul pudra brun( eu l-am facut pudra la masina de macinat cafea), apoi pe rand galbenusurile, avand grija sa amestecam bine dupa fiecare, vanilia, cacaoa, faina, praful de sare si praful de copt. In crema de ciocolata adaugam smantana, amestecam foarte bine si la sfarsit incorporam albusurile mixate spuma prin invaluire. In tava dreptunghiulara cu inel( eu am gasit la Metro) 35/25, unsa bine cu unt turnam compozitia si coacem pentru 25 sau 30 de minute( facem testul cu scobitoarea). lasam sa se raceasca putin si desprindem inelul.
Siropul il preparam amestecand apa cu zaharul, cacaoa si esenta de rom la foc mic pana se infierbanta usor.
Turnam imediat peste prajitura( acest model de forma de copt ne ajuta ca siropul sa nu curga pe dinafara).
Lasam sa se raceasca prajitura si o punem la frigider. O taiem dupa dorinta in bucati mai mici sau mai mari.
Prajiura este la fel de buna si fara sa adaugam sirop( o mancam ca pe negresa)
O savuram cu mare placere langa o cana de cafea sau un ceai aromat!
Floricica din mango iti este de asemenea dedicata draga mea draga prietena Lilik!