Desert prajitura cu mere in straturi

de cristeena20 in Prajituri, 22 Mar 2020 | 6383 vizualizari

 

Am incercat reteta asta pentru prima data-i se spune ´invizibila´pntru ca e constituita aproape doar din mere-straturi de felii subtiri de mere legate intre ele cu un aluat asemanator cu cel al unui Claufotis; Mi-a placut mult !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • putina sare fina
  • 70 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 40 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 140 gr faina
  • 1 lta praf de copt
  • 10-12 mere
  • pentru pudrat deasupra zahar pudra amestecat cu scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere in straturi:

Am  batut cu mixerul ouale intregi cu sare, zahar, vanilie pana s-a dublat volumul si am obtinut o conistenta spumoasa, alba; intre timp eu am curatat merele si le-am taiat in sferturi, apoi le-am feliat (daca aveti un robot care feliaza e de mare ajutor-eu am folosit -daca nu aveti taiati feliile cat mai subtiri posibil);

La oua am adaugat apoi treptat laptele, untul topit si racit; faina amestecata cu praful de copt;

Adaugam merele amestecand pana se incorporeaza.

Tava dreptunghiulara se unge putin cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180º, pentru 50-55 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un platou; pudram cu zahar praf  amestecat cu scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat