Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot doar sa va spun ca e super delicioasa.
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra, praful de sare, praful de copt stins si ouale, rand pe rand. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si elastic care se infasoara in folie si se pune la frigider pentru o ora. Se imparte apoi in trei si se intind 3 foi.
In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, jumatate din compozitia de mere, a doua foaie, restul de mere si ultima foaie. Se pune la cuptor, la foc mic pana se rumeneste putin.