Desert prajitura cu iaurt si mere umplute

de oanapl in Prajituri, 9 Mar 2017 | 4088 vizualizari

 

Va invit sa incercati acest desert delicios cu mere. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana merele neacoperite. Va sfatuiesc sa folositi fie o tava mai mica (de 20 cm), fie sa mariti cantitatile de ingrediente, daca aveti o tava mare.
Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc pentru idee. 
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente (tava 20cm):

  • blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 120 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • esenta de lamaie
  • umplutura:
  • 8 mere micute, acrisoare
  • nuci
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu iaurt si mere umplute:

Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia.
La final, adaugi esenta si faina in ploaie.

Pentru umplutura: speli si stergi bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit (sau cu ustensila speciala), scoti cotoarele.
Tapetezi cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili si ungi peretii cu unt, asezi merele in tava si umpli interiorul acestora cu bucatele de nuci amestecate cu stafide.
Rastorni compozitia de blat peste ele si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca prajitura in tava dupa care o transferi / rastorni pe platou. Daca doresti, poti sa intinzi deasupra cateva linguri de gem de caise/ capsuni / zmeura etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu iaurt si mere umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura alba sau Alba ca zapada