O prajitura delicioasa, mai ales daca aveti iaurturi de la gradi sau de la scoala :)
"Bunatati pentru Craciun!"
Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine.
Punem compozitia intr-un vas de yenna uns cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Facem siropul din apa si zahar pe care le punem pe foc pana cand se topeste zaharul, iar la final adaugam zeama si coaja de lamaie.Puteti folosi zeama de lamaie dupa gust.
Imediat ce scoatem prajitura din cuptor, turnam deasupra ei siropul fierbinte. Lasam prajitura la racit in tava ( daca avem rabdare 🙂) si portionam.