Desert prajitura cu foi de napolitane

de lia maria in Prajituri, 1 Noi 2010 | 81880 vizualizari

 

Un dulce rapid si gustos, care nu necesita coacere si nu contine oua.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350 g biscuit simpli (maruntiti cu robotul)
  • 250 g unt moale
  • 100 g visinata
  • 30 g esenta de rom (sau 1 fiola esenta)
  • 200 ml lapte
  • 200 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitane:

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul. Separat intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine. Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata (conform instructiunilor de pe plic). Se taie si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita Sárga mignon