Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta vanilie, praful de copt, albusurile si faina. Compozitia se imparte in doua parti din care se fac doua foi (pe rand),intr-o tava de 23x37 cm ( sau mai mare) .Se incinge cuptorul, dupa care se tine fiecare foaie 20-25 minute sau pana sunt gata.Verificati dupa 10 -15 minute cu scobitoarea.
Crema:Se opreste putin lapte pentru a dizolva praful de budinca, ouale si zaharul. Restul de lapte se fierbe cu batonul de vanilie,desfacut si razuit.Cand fierbe ,se adauga amestecul de oua,amestecand timp de 10-15 minute.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se imparte in cubulete.Se ia putina crema si se amesteca cu cate un cubulet de unt,pana il incorporati pe tot. La final se adauga restul de crema.
Glazura:Se fierbe pe baie de aburi ciocolata cu uleiul, pana se topeste.
Pe primul blat se pune crema de vanilie, apoi al doilea blat si glazura.Se poate orna cu ornamente de ciocolata.