Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 23543 vizualizari

 

De cand am vazut tortul de ciocolata la Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :))
Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, da’-ntr-o alta forma, ca n-aveam stare de ornat torturi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone:

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, mixand pana se dilueaza complet.

Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 32x12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie de copt, toarna compozitia, niveleaza, apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade), pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.

Crema: Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute. Adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.

Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata.

Asamblare: Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie de blat. Procedeaza la fel cu toate feliile.

Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.

Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa.

Feliaza cu un cutit cu lama subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:02

vaii nici nu imi placeee

- Andreea - 1

18.02.2016, 10:04

Geanina87 1

11.03.2016, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe