Fina si aromata!
Foi:
Crema de cocos:
Crema de vanilie:
Foile: Amestecam ingredientele pentru blat fara a le framanta prea mult, altfel untul se va muia prea tare. Impartim in doua si intindem 2 foi.
Crema de cocos: Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana ce spuma se tine bine de tel si devine lucioasa. Adaugam esenta de migdale, apoi nuca de cocos pe care o incorporam amestecand de jos in sus cu o lingura mare.
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asezam prima foaie, apoi crema de cocos si a doua foaie peste. Dam tava la cuptor la 180C pentru 45 de minute, verificam intepand in mijlocul prajiturii cu scobitoarea.
Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si isi maresc volumul, apoi adaugam faina, apoi laptele, omogenizam si punem pe baie de aburi. Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc, punem si zaharul vanilinat si lasam sa se raceasca. Untul - care este deja la temperatura camerei - il mixam pana devine cremos, iar cand compozitia de galbenusuri s-a racit, adaugam cate o lingura peste unt si mixam bine.
Dupa ce prajitura scoasa din cuptor s-a racit, asezam crema de vanilie peste foaia de cacao si decoram cu bombonele.
Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi se taie incredibil de frumos!
1
La framantarea aluatului pentru foi e indicat sa avem mainile infainate bine, sa nu atingem untul direct, ca sa nu il topim :) Eu am incercat pentru prima data sa il fac cu robotul de bucatarie si a mers incredibil de repede si de bine.