retete pascale
Vă invit să încercați și această prăjitură, deoarece este delicioasă.
-pentru blat:
Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi le cerni peste spuma de ouă. Amesteci ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Torni aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coci aproximativ 15-20 de minute, până când trece testul scobitorii.
Lași blatul să se răcească complet, apoi îl tai în două pe orizontală.
Laptele si smântâna pentru frișcă le pui într-o cratiță pe foc și le încălzești (nu trebuie să fiarbă!), apoi le tori peste gălbenușurile mixate cu 20 g zahăr și le pui din nou în cratiță, pe foc. Amesteci încontinuu până începe să se îngroașe compoziția, ca o smântână subțire (și rămâne pe tel), apoi adaugi gelatina hidratată și topită pe baie de aburi și amesteci.
Adaugi ciocolata tocată mărunt peste amestecul cu lapte, lași 1 minut, apoi amesteci cu o spatulă. Acoperi vasul cu o folie alimentară și lași să se răcească complet.
Încălzești caramelul cu untul în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde și apoi omogenizezi compoziția și o amesteci cu alunele tocate mărunt.
Pui un blat în interiorul tăvii (pe hârtie de copt), întinzi caramelul și întinzi crema de ciocolată mixată. Așezi al doilea blat, apeși ușor cu mâinile și dai prăjitura la frigider pentru minim 2 ore.
Mixezi crema mascarpone cu zahărul pentru 30 de secunde, adaugi smântâna pentru frișcă și mixezi până când se întărește cât să facă moațe.
Tai prăjitura cuburi și o ornezi după imaginație.