Desert prajitura cu branza si ananas

de oanapl in Prajituri, 30 Oct 2017 | 7505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 200 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 1 cutie ananas cubulete
  • zahar pudra pentru décor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si ananas:

Amesteci intr-un castron faina cu zaharul pudra si cacaua. Faci o gaura in mijloc si adaugi untul si oul, apoi framanti un aluat omogen. Il imparti in doua parti, formezi doua bile, le pui in pungi si le introduci in congelator. Le lasi pentru 30 de minute.

 Intre timp, amesteci branza cu ouale batute cu zaharul, grisul si esenta de portocale. Pui ananasul scurs bine de zeama si omogenizezi. Asezi hartie de copt in tava. Scoti o bila de aluat din congelator si o dai pe razatoarea mare pe fundul tavii (cat mai uniform). Intinzi compozitia de branza si razi deasupra cealalta bila de aluat. Introduci tava in cuptorul incins pentru circa 50 de minute. Lasi prajitura sa se raceasca, presari zahar pudra si o tai bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca