Pentru ca venea week-end-ul si ai mei ma rugau sa le fac ceva dulce, am pregatit o prajitura rapida de vara, cu crema de ciocolata si trufe, cu alune rumenite si frisca, asa ca i-am spus “Cris”, dupa sora mea, care e fan ciocolata.
Pandispanul:
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din compozita rezultata, intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita de cacao.
Se toarna compozitia alba intr-o tava, pe hartie de copt, se pune din loc in loc si din compozitia cu cacao. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute, la foc mediu. Vom obtine o foaie de blat subtirica. Se lasa la racit.
Siropul:
Se face un sirop cu apa, zaharul, iar, pentru ca am avut in frigider si spuma de capsuni de la o alta prajitura, am pus in sirop si o lingura de spuma. Insa puteti folosi ce esente doriti. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se lasa apoi la racit.
Crema:
Se bate cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe cu laptele si zaharul pana devine matasoasa.
Decorul:
Se bate frisca lichida pana devine cremoasa.
Se toaca marunt alunele nesarate, rumenite inainte la cuptor.
Se taie blatul in jumatate, apoi in dreptunghiuri care se insiropeaza, dar nu prea tare. Se umple cateva prajituri cu crema de ciocolata, se presara alunele, se imbraca tot in ciocolata si se orneaza cu frisca, pentru un contrast frumos. Iar alte prajituri se umplu si se imbraca in frisca si se orneaza cu crema de ciocolata.
Se presara bombonele de zahar si se dau prajiturile la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/prajitura-cris.html