O prajitura care mi-a placut foarte mult.Am facut-o in weekend si cred ca e geniala.Sper sa va placa si voua.
Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust).
Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare.
Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma.
Incorporam albusurile in unt si amestecam bine,apoi turnam peste faina.Punem coaja de portocala,stafidele,esenta si indulcitorul(daca folositi),si amestecati bine.Adaugati proful de copt stins cu zeama de lamaie in galbenusuri si incorporatile in compozitie.Adaugam migdalele,iar apoi treptat cate putin lapte pana compozitia devine ca cea pentru chec.
Pregatim o tava sau un vas yena cu hartie de copt si turnam compozitia.Deasupra asezam feliiile gutui din compot scurse in prealabil.Dam la cuptor petru 25-30 minute.Cand e gata lasam sa se raceasca putin si presaram zahar pudra.Pofta buna.
1
coaja de portocala eu o rad, presar zahar brun peste ea, cateva linguri,amestec bine,si o pun intr-un borcan inchis bine,si o tin in frigider.se pastreaza fff bine si nu mai stai la fiecare prajitura sa dai pe razatoare.
2
in loc de gutui pueti pune mere.eu am folosit gutui petru ca se potriveste textura cu cea a malaiului.
3
se poate servi simpla sau cu dulceata de visine sau cirese.