De unde ii vine numele nu stiu.
Stiu doar ca este delicioasa si are mare trecere. In plus, are o nota de eleganta.
Blat
Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!).
Preincalzesti cuptorul.
Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava si dai la cuptor pentru cca 20 de minute. Ca sa fii sigura, verifici blatul cu o scobitoare. Oricum, se coace foarte repede.
Cand blatul este copt il lasi sa se racoreasca si apoi il rastorni, astfel incat sa ai deasupra stratul de nuca.
Crema
Cele 6 galbenusuri le bati bine cu zaharul si vanilia, apoi adaugi laptele si fierbi pe baie de aburi, amestecand constant. Cand se ingroasa, o lasi sa se racoreasca si adaugi treptat margarina, amestecand cu mixerul.
Atentie: crema trebui sa fie doar calduta, altfel se taie!
Montare: Peste blatul rasturnat intinzi in strat uniform crema de ciocolata si apoi cea de galbenusuri.
Decorezi dupa cum iti place.