Prajitura Dobos

de DIANA B in Prajituri, 16 Iul 2011 | 25134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi Dobos
  • Crema :
  • 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
  • 200 g faina
  • 400 g zahar,sau 20 lg fructoza
  • 1 plic zahar van
  • 300 g ciocolata menaj
  • esenta rom
  • 400 g unt 85% grasime
  • 600 ml lapte dulce
  • 2-3 lg cacao neagra

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Dobos:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaoa. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinu sa nu se prinda crema de vas.

Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Cand s-a racit complet, adaugam untul si esenta de rom .

 Asamblare: o foaie ,crema, o foaie, crema...... pana la a 5-a foaie.... apoi pudrati cu cacao sau faceti o glazura de ciocolata.

Se da la rece cateva ore , dupa care se portioneaza si se serveste (eu am lasat-o-n frigider pana a doua zi )

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata