Desert prajitura Cafenuc

de dantes in Prajituri, 15 Ian 2021 | 2274 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 buc galbenus de ou
  • 300 gr zahar pudra
  • 150 gr Nuci macinate
  • 6 buc albus de ou 150 gr
  • Faina alba de grau
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 ml apa
  • Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 gr Nuca prajita si maruntita
  • 50 gr ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cafenuc:

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.

Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de abur. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razuieste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cafenuc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu gutui