Desert prajitura Cafenuc

de dantes in Prajituri, 15 Ian 2021 | 2479 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 buc galbenus de ou
  • 300 gr zahar pudra
  • 150 gr Nuci macinate
  • 6 buc albus de ou 150 gr
  • Faina alba de grau
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 ml apa
  • Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 buc galbenus de ou
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 gr Nuca prajita si maruntita
  • 50 gr ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cafenuc:

Se bate albusul spuma, se adauga zaharul treptat, apoi adaugam pe rand galbenusurile, nuca macinata si la final faina si amoniacul, amestecand incet.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit 35 minute la 180°C.

Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu zaharul si se fierb pe baie de abur. Dupa ce compozitia s-a racit, se amesteca cu untul batut spuma, cafeaua si nuca prajita si macinata.

Se pune crema peste blatul racit si deasupra se razuieste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cafenuc" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea