Desert placinte moldovenesti

de abetina in Dulciuri, 7 Iun 2018 | 4319 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor".

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg.faina de grau
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml.zer,rezultat de la strecurarea branzei de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr.unt
  • 1 cub drojdie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.branza dulce de vaci,pregatita in bucataria mea,la 5 litri de lapte,iese cam 1 kg.de branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr.stafide
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr.smantana
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte moldovenesti:

  Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se adauga ulei, putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Se face semnul crucii, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
   Intre timp se pregateste umplutura de branza, se pune branza intr-un vas, se adauga zahar, stafide, esenta de rom, smantana, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
   Se imparte aluatul in 10 bucati, se intinde fiecare bucata sub forma de foaie rotunda, se pune cate o lingura mare de compozitie de branza, se ruleaza, se aduna de la un capat spre altul si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se continua lucrarea pana la terminarea placintelor.
  Se bate un ou cu putina miere, se ung placintele, se stropesc cu mac si se dau la cuptorul gata incalzit.
  Se lasa la cuptor circa 50 minute la foc potrivit si se scot cand sunt rumene. Sa aveti pofta, dragilor!

  Reteta este ca la cozonaci, insa placintele au iesit minunate, pufoase si bune de degustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si ciocolata