Desert placinta cu pere si mere

de Rahela Velicu in Prajituri, 25 Oct 2017 | 4505 vizualizari

 

O placinta atat de aromata si de buna! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
    • 1 ou
    • 25 g unt
    • 2 linguri zahar
    • 50 ml lapte
    • 200 g faina
    • 25 g drojdie
    Ingrediente umplutra:
    • 2 pere
    • 2 mere
    • 2-3 linguri de zahar
    • 1 lingurita de scortisoara
    • + 1 galbenus si 1 lingura de lapte pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu pere si mere:

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si lasam 30 de min. la dospit.

Curatam merele si perele de coaja si le dam pe razatoarea cu zimti mari. Puteti folosi doar mere sau doar pere, eu asa am avut si le-am combinat.

Caramelizam fructele rase impreuna cu zahar dupa gust. Lasam pe foc aprox. 15-20 de min. adaugam si scortisoara la final.

Aluatul dospit il impartim in 2, o parte mai mare si una mai mica pentru grilajul de deasupra.

 Intindem partea mai mare de aluat si il punem in tava unsa cu ulei. Lasam si margini de 1-2 cm pentru a plia peste placinta.

Intindem si cealalta parte de aluat si taiem fasii subtiri cu care formam grilajul. Pliem marginile laterale peste placinta. Putem sa facem si frunze, flori sau fiecare dupa imaginatie.

Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30-35 de min. Eu am presarat zahar deasupra imediat ce am scos-o din cuptor.

 Acoperim placinta si o lasam sa se raceasca.


TIPS-URI

1

Aluatul se dospeste mai repede daca este pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

2

Se poate face doar cu mere sau doar cu pere si se poate adaga si gutui pentru un plus de aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu pere si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute