Cornuri pufoase

de corina241 in Prajituri, 19 Noi 2010 | 7660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Untul se topeste la foc mic,intr-o craticioara(foto 1).Dupa ce untul a fost topit se ia de pe foc ,adaugam zaharul si amestecam bine.

Separat,intr-un bol se amesteca bine ouale cu drojdia(foto2) cu mare atentie sa nu se formeze cocoloase;apoi se pun si ele peste compozitia cu unt si zahar.Laptele se adauga si el omogenizand compozitia.(foto3)

La sfarsit punem faina si framantam un aluat moale;care sa nu se lipeasca de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la cald 40-60 minute,pana se ridica bine.

Intindem aluatul formand un cerc si cu un cuter special se taie fasii de triunghiuri(vezi foto5).La marginea fiecarei fasii de aluat se pune cate un varf de lingura cu finetti si apoi rulam formand cornurile.Se aranjeaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit 40 minute pana incep sa se rumenesca.

Le scoatem din cuptor  le ungem cu miere,presaram nuca sau pudram cu zahar.

Se pot servi calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nasturei cu ciocolata