Desert placinta cu mere si nuci

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2017 | 3172 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 linguri untura
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa calduta
  • Umplutura
  • 1 kg mere date prin razatoare
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri ciocolata calda
  • 200 g nuca
  • 100 g fructe uscate
  • 1 lingura gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si nuci:

Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata.

Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, drojdia dizolvata in apa calduta, untura la temperatura camerei, coaja de portocala.

Incepem sa framantam un aluat elastic si omogen, adaugand treptat apa calduta.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2.

Pe masa infainata intindem prima bucata de aluat (sub forma tavii), asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam  grisul, 1/2 din umplutura de mere, deasupra fructele confiate, a 2 foaie de aluat intinsa, restul de mere si deasupra nuca tocata sau macinata.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creme brulee cu anason stelat