tarte si placinte rumenite si iscusite
Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, drojdia dizolvata in apa calduta, untura la temperatura camerei, coaja de portocala.
Incepem sa framantam un aluat elastic si omogen, adaugand treptat apa calduta.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2.
Pe masa infainata intindem prima bucata de aluat (sub forma tavii), asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam grisul, 1/2 din umplutura de mere, deasupra fructele confiate, a 2 foaie de aluat intinsa, restul de mere si deasupra nuca tocata sau macinata.
Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.