Ingrediente putine, usor de facut si un gust senzational!
Pentru crema de iaurt, am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu 100 de grame de zahar le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu alte 100 g zahar, zaharul vanilat, apoi am adaugat iaurtul, amidonul si am amestecat bine. La sfarsit, am adaugat albusul batut peste galbenusuri si am amestecat usor de sus in jos.
Am impartit foile de placinta in trei parti, pentru ca am pus trei straturi de foi. Eu am avut 15 foi de placinta si am pus cate 5 pe fiecare strat. Am inceput cu primul strat, am pus o foaie, apoi am uns cu untul topit, am pus alta foaie si din nou am uns cu unt topit si tot asa pana am pus cele 5 foi. Am presarat stafide peste foi si apoi am adaugat jumatate din crema de iaurt, alt strat de foi, la fel unse cu unt topit, am presarat din nou stafide si am pus restul de crema, dar am oprit o lingura pe care am adaugat-o deasupra peste ultimul strat de foi.
Am dat-o la cuptor pentru 45 de minute, la foc mediu, iar dupa ce s-a copt, am pudrat-o cu zahar.